nasl

Dani Vojvodine u Beogradu uz ečanski šaran i tamburaše

datum manji aktuelnostidani vojvodine00sManifestacija posvećena gastronomiji, kulturi, umetnosti i drugim čarima Vojvodine održana je 6. i 7. decembra ove godine na raznim lokacijama od Zemuna do Palilule.

 

dani vojvodine02sPored mnogih prezentovanih Vojvođanskih đakonija glavno mesto zauzeo je i ečanski šaran spremljen u velikom kotilću, pržen na ploči sa dodatkom kanapea od nove carske paštete kojom su svi bili više nego oduševljeni.

Ove večeri zvanično su nazvane “Dani Vojvodine u Beogradu” koje su pored sponzora podržale i mnoge poznate medijske ličnosti, političari ali i brojni građani koji su nestrpljivo očekivali besplatnu degustaciju. Ispred restorana “Šaran” na Gardošu zvezda večeri bila je topla riblja čorba oko koje se okupilo na desetine posetilaca a sa varjačom je ponosno stajao njen tvorac, kuvar Nađpal Nandor koji nije hteo da oda tajne sastojke nego se samo smešio.

 

dani vojvodine04sdani vojvodine05sKako god da je spremio ovo jelo uspeo je da ugreje posetioce koji su posle obroka imali priliku da posete koncert u Zemunskom “Madlenijanumu” gde je nastupio jedan od najpoznatijih muzičara Vojvodine - Zvonko Bogdan. Čast da razgali sve ostale posetioce posle Zvonka imala je još jedna grupa sa severa “Garavi sokak”.

 

Na degustaciji ečanskih i Vojvođanskih specijaliteta zatekli smo još i glumca Lutkića, Lenu Bogdanović, reditelja Zdravka Šotru, Minju Subotu, Jocu Adamova, pa čak i pojedine ministre.

dani vojvodine06sdani vojvodine07sdani vojvodine08sOvu posebnu dvodnevnu manifestaciju organizovao je Pokrajinksi sekreterijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Turistička organizacija Vojvodine. Drago nam je da smo barem na kratko ečanskim plodovima i proizvodima dočarali Beogradskoj “publici” lepezu fantastičnih ukusa Ribarskog gazdinstva “Ečka”. Vidimo se i dogodine.

11 maloprodajnih objekata ribnjak ecka2