nasl

Mali znak pažnje našim koleginicama...

8mart01sIsotrijske činjenice:

Dan žena ustanovljen je na Drugoj međunarodnoj konferencija žena socijalista 8. marta 1910. u Kopenhagenu, na inicijativu Klare Cetkin, vođe nemačkih socijalista i ženskog radničkog pokreta. Taj dan se obeležava u znak sećanja na demonstracije američkih radnica u Čikagu 1909. i njujorški marš više od 15.000 žena, koje su tražile kraće radno vreme, bolje plate i pravo glasa.

 

8mart02sRukovodilac investicionog održavanja Ribarskog gazdinstva “Ečka” Dejan Zejak je rekao da postoje svetli primeri poslodavaca koji i dalje obeležavaju 8. mart uz prigodne ručkove ili uplaćivanjem vikend aranžmana za zaposlene i dodao "To su svetli primeri i ne sumnjam da svaki poslodavac, koji ima finansijske mogućnosti, želi da ukaže na ovaj način zaposlenim ženama poštovanje i da im se oduži na pravi način", dodajući da je važnije u kakvom su položaju žene tokom cele godine.

 

8mart03sU našem kolektivu, koji po prirodi posla klasifikujemo kao “muški”, žene čine čak četvrtinu od ukupnog broja zaposlenih na šta smo od uvek bili ponosni. Prigodne poklone u sali restorana hotela Sibila, našim damama prvi je uručio generalni direktor Nenad Radulović i poželeo sve njabolje na poslovnom ali i privatnom planu. Svoje učešće u poklonima imala je i sindikalna odrganizacija RG Ečka na čelu sa predsednikom Nikolom Mazurenkom, koji je takođe obezbedio interesantne poklone.

 

8mart04sDamama je taj dan obezbeđeno kraće radno vreme kao i svečani ručak uz “živu” muziku. U ime svih zaposlenih i ovim putem želimo Vam još jednom “Srećan 8. mart”, međunarodni dan žena.

 

 

 

 

Kolege sa ribnjaka ečka.

 

 

11 maloprodajnih objekata ribnjak ecka2